ANTALYA TANIMA TENFİZ AVUKATI

Antalya Tanıma  Tenfiz Avukatı olarak yabancı boşanma kararlarının Türkiye’de tanınması ve tenfizi ile ilgili Antalya merkezde  bulunan ofisimizde tüm hukuki süreçlerin hızlı ve sorunsuz çözümü için hukuki danışmanlık ve  avukatlık hizmeti vermekteyiz. Antalya’da yerleşik yabancı sayısının her geçen gün artması yabancı evlilik sayısını da arttırmaktadır. Yapılan evlilikler istenmeden de olsa boşanma ile sonuçlanabilmektedir. Taraflar yurtdışında boşandıklarında boşanma kararlarının Türkiye’de geçerli hale gelmesi için Türkiye’de tanıma ve tenfiz davası açılması gerekmektedir.

  • Yurtdışında boşandım ama Türkiye’de evli görünüyorum sebebi nedir?
  • Almanyada boşanma Türkiye’de geçerli mi? Yine aynı şekilde Hollanda, Belçika, Norveç, Amerika boşanma kararı Türkiye’de geçerli mi?
  • Avrupa’da boşanma Türkiye’de geçerli mi?
  • Yurtdışında boşandım Türkiye’de boşanmış sayılmaz mıyım?   vb. şeklinde aldığımız soruları ; Yabancı boşanma kararı ile Türkiye’de boşanmış sayılmazsınız, dolayısı ile yeniden evlenmek isterseniz evlenemezsiniz, yabancı mahkeme boşanma kararının Türkiye’de geçerli hale gelmesi için tanıma tenfiz davası açılması gerekir şeklinde yanıtlayabiliriz. 

TANIMA-TENFİZ DAVASINI HEMEN AÇMAZSAM NE OLUR?

Tanıma-tenfiz davasını açmamanız , boşandığınız eşiniz ile olan iletişiminiz kesilebileceğinden tanıma-tenfiz sürecini uzatmakta, gerekli evrakların toparlanmasını güçleştirmektedir. Bunun yanında evli görünmeniz miras ve mal paylaşımı konularında problemler çıkmasına neden olabilmektedir.

TANIMA VE TENFİZ DAVASI İÇİN TÜRKİYE’ YE GELMEK ZORUNDA MIYIM?

Yurtdışı boşanma mahkeme kararlarının tanınması ve tenfizi davasında boşanan kişiler avukata vekâlet vermek suretiyle işlemlerini Türkiye’ye gelmeden  yürütebilir. Aksi takdirde işlemlerini bizzat yapmaları ve duruşmaya katılmaları gerekmektedir.

TANIMA-TENFİZ DAVASININ GENEL ÖZELLİKLERİ NEDİR?

Tanıma-tenfiz davası basit yargılama  usulüne göre görülür. Adli tatil sürecinde de tanıma ve tenfiz davaları devam eder. Tebligatların yapılması ve taraf teşkilinin sağlanması akabinde davalar duruşmalı olarak görülmektedir. Tanıma ve tenfiz davalarına Aile Mahkemelerinde bakılır.

YURTDIŞINDA BOŞANDIM, TÜRKİYE’DE DE EN HIZLI NASIL BOŞANABİLİRİM?

Tanıma-tenfiz davasının süresi mahkeme yoğunluğuna ve boşanılan eş yurt dışında bulunuyorsa hangi ülkede bulunduğuna göre değişmektedir. Örneğin Hollanda’ya yapılacak tebligat Amerika’ ya yapılacak tebligata göre daha az zaman almaktadır. Açılacak olan davayı hızlandırabilmek için iki tarafında avukatlara vekâlet vermesi mümkündür. Detaylı bilgi ve sürecin nasıl hızlandırılabileceğini öğrenmek için iletişim bilgilerimizden irtibat kurabilirsiniz.

TANIMA-TENFİZ DAVASI AÇMAK İÇİN HANGİ EVRAKLAR GEREKİYOR?

  •  Yabancı boşanma kararı aslı
  •  Yabancı mahkemenin boşanma kararının kesinleşmiş olduğunu gösterir şerh
  •  Apostille şerhi
  • Kesinleşme ve Apostil şerhli boşanma kararının konsolosluk veya noter onaylı Türkçe tercümesi
  • Türkiye'de tanıma ve tenfiz davası avukata verilen özel yetkili  vekaletnamenin aslı

 

TANIMA-TENFİZ DAVASI AÇMAK İÇİN GEREKLİ EVRAKLARI TÜRKİYE’YE GETİRMEM GEREKİYOR MU?

Gerekmiyor. Evrakları  tarafımıza kargo aracılığı ile göndermeniz yeterlidir.

Tanıma Tenfiz Avukat ve Tanıma ve Tenfiz Davaları

Tanıma ve tenfiz davalarının açılması ve takip edilmesi esnasında Tanıma Tenfiz Avukat desteği ve danışmanlık alınmasını tavsiye ediyoruz.

Tanıma davası; yabancı bir mahkeme tarafından hukuk davasına ilişkin olarak verilen ve kesinleşmiş mahkeme kararının Türkiye’de de  geçerli olmasını sağlayan davalardır.

Tenfiz davası ise; yabancı mahkeme tarafından verilen  icra kabiliyetine sahip olan kararların Türkiye’de de icra edilebilirliğini sağlamaya yönelik davalardır. Tanıma davaları; yabancı mahkeme kararlarına o icra kabiliyeti kazandırma gücüne sahip değildir. Oysa tenfiz davaları; yabancı mahkeme kararlarının icra edilebilmesini sağlarlar.

MÖHUK 34. Maddesine göre tenfiz  “yabancı memleketlerde hukuk davalarına ilişkin olarak verilmiş ve o devlet kanunlarına göre kesinleşmiş bulunan ilâmların Türkiye’de icra olunabilmesine, yetkili Türk Mahkemesi’nin karar vermesidir (MÖHUK. m. 34). Devletler özel hukuku uyarınca yabancı bir mahkeme kararının başka bir ülkede tenfizi (yerine getirilebilmesi ) yerine getirilecek ülke hakiminin kararına bağlıdır. Bu karar tenfiz kararıdır.


TANIMA TENFİZ AVUKATI İÇİN BİZE ULAŞIN

Antalya’da bulunan ofisimiz  Tanıma Tenfiz Avukatı olarak Antalya’da ve Türkiye  genelinde müvekkillerine tanıma tenfiz süreci ile ilgili avukatlık ve hukuki danışma hizmeti vermektedir. Bu konuda danışma ve avukatlık hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için iletişim sayfamızda bulunan 0242 502 67 11 numaralı telefondan bize ulaşabilir, Avukata sor sayfamıza soru ve sorunlarınızı yazabilirsiniz. Gerekli evrakları tarafımıza ulaştırmanız akabinde Türkiye’ye gelmenize gerek kalmadan hukuki sürecinizi  başlatıp sonuçlandırıyoruz.

 

 

 

 

 


Yol Tarifi